CASE : REDESIGN

Tidningen Brukshunden

//www.adviserstudio.se/wp-content/uploads/2019/02/studio-web_brukshunden.jpg

Att redesigna tidningar är ett av Studios absoluta favorituppdrag och under slutet av 2018 fick vi det roliga uppdraget att
ge nytt liv till Svenska Brukshundklubbens medlemstidning, Brukshunden, Sveriges största tidning för aktiva hundägare. I november 2018 satte vi igång med det grundliga förarbetet. Steg ett var att sätta oss i kundens sits för att förstå det uttryck de sökte och vad som bäst skulle passa tidningens målgrupp.

I nästa steg genomförde vi en workshop tillsammans med Therese Palm, generalsekreterare, och Sanna Ameln, kommunikationsansvarig, båda på Svenska Brukshundklubben. Här fick vi en tydlig bild av vad de i nuläget tyckte var bra och dåligt med sin egna tidning. Detta satte grundstrukturen för vårt fortsatta arbete. Studio arbetade fram en projektplan och satte snabbt därefter igång med designprocessen. Vår tanke med redesignen var att ge tidningen ett luftigare, snyggare och vassare formspråk som skulle underlätta och göra det trevligt för läsaren. Tidningen har idag fått ny struktur och ett mer genomtänkt upplägg. Ny logotyp, tilltalande bildspråk, moderna och rena typsnitt, enhetlig färgpalett och bättre papperskvalitet. Studio har även tagit över tidningens digitala plattform och skapat en ny hemsida samt gjort om och tagit över driften av tidningens sociala medier. Den nytillträdde chefredaktören Yasemin Bayramoglu har gett innehållet i tidningen ett totallyft. Vi är väldigt stolta över slutresultatet och det har varit en givande och rolig process. Nu fortsätter vi vår resa med den löpande produktionen. Tidningen ges ut sex nummer per år, med det första i mitten av februari 2019.

Har du en tidning som behöver göras om?
Eller står du i startgroparna för något helt nytt?
Kontakta oss så se vi på en kopp kaffe och pratar mer.

Kontakta oss